Hvad er Japansk bondage?

Bondage er på vej ud af skabet – og det er så fedt. Det er på vej til at blive socialt accepteret at man “går til bondage” Man “tør” fortælle familien og venner at man dyrker bondage, evt. japansk bondage, men hvad er det for noget? Hvad er Japansk bondage – og hvad kan det give dig?

Bondage er mange ting – en kæmpe verden – og der er mange veje at gå alt efter hvor ens interesse er og derfor mange mulige ting man kan få ud af det – egentligt med eneste fællesnævner – at man bruger reb til at binde partneren med… Der er i denne artikel skrevet mere om hvad det er bondagen kan give den der binder/bliver bundet, så her vil jeg beskrive forskellige måder at bruge rebene på.

Suspension
Model: Agape

Det meditative:
Roligt og sensitivt lægge rebene omkring modellen, skabe en meditativ bobbel som modellen kan synke hen i.

Det æstetiske:
Binde smukke mønstre, dekorere kroppen med reb

Det dominante:
Bruge rebene til fysisk dominans, bøje, tvinge, rykke modellen rundt på gulvet. Bringe det maskuline, dyriske frem i riggeren og derigennem give modellen mulighed for at komme over i hendes/hans feminine essens og give slip på kontrollen.

Det udfordrende og smertefulde:
Bruge rebene, fx igennem suspensions, til at udfordre modellen fysisk. De fysisk udfordrende bindinger

Alt efter hvem man er, hvor man er eller hvad ens interesser og lyst er kan der være forskellige ting der er interessante. Det kan også ændre sig over tid – vi udvikler os hele tiden. Det kan også være at noget passer den ene dag og en anden dag er det noget andet man har brug for… Det er ikke altid man ved det før man får fysisk kontakt til partneren.

Men hvor kom det japanske så ind? Historisk set brugte man i samurai tiden i Japan reb til fixering, tortur og tilfangetagelse  og det var nogle af de discipliner en samurai skulle kunne. Omkring år 1900 begynder en kunstner at lave billeder af hans kone – bundet i forskellige positurer. Disse billeder regnes for noget af det tidligste kendte hvor reb forbindes med noget seksuelt, noget man kunne lege med udover praktisk anvendelse.

Når man i dag taler om Japansk bondage modsat vestlig bondage, så handler det om forskellige japanske “principper” som anvendes når man binder, dvs at der på et billede måske ikke vil være stor synlig forskel på en japansk og en vestlig bondage , da forskellen ligger i måden der bindes på og hvad bondagen bruges til. Skam, ydmygelse, exponering er de følelser en japansk rigger ofte søger at få frem i modellen, hvor en vestlig rigger ofte søger sex, nærvær og samvær. Der er dog ofte være en enkel synlig forskel: æstetikken er meget forskellig fra Japan og til vores vestlige stil: Japanerne kan ikke lide symmetriske, parallelle linjer og de foretrække diamant form fremfor firkant.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.