Manglende berøring – en udbredt mangelsygdom

Kram
© Liven | Dreamstime.com – Hugging Couple Photo

Huden er vores største sanseorgan og mange forskellige studier* har vist at små børn mistrives – og potentielt dør hvis de ikke får tilstrækkelig fysisk berøring. Er det noget der kun har betydning for børn eller betyder det også noget for vores trivsel som voksne? Personligt mener jeg at fysisk berøring og kontakt til andre mennesker er centralt for vores daglige trivsel. Et godt langt kram udløser oxytocin i kroppen som er vigtig for vores følelse af velvære og kan få dig til at slappe af.

Det er altid godt at få et kram, men der er andre muligheder som i endnu højere grad kan hjælpe når man trænger til at føle velvære og få stressen ud af kroppen.

Massage er fantastisk. Det får kroppen til at slappe af og kombineres det med reb bliver det endnu bedre til at få dig til helt at give slip på hverdagen og bare nyde det. Bagefter er du mere afslappet, har mindre stress i kroppen og større overskud til at håndtere dagligdagen.

Bondage er en anden mulighed. Når du er bundet er du fri – fri til at slappe af, ikke præstere noget, bare nyde den intense sanseoplevelse af rebene er smyger sig om og strammer om din krop.

Hvis du tænker at du er en af dem der er underernæret på kram og fysisk berøring og derfor godt kunne bruge et ordentligt kram, så skriv her, så finder vi en tid til dig hvor du kan komme og få et kram og en kop kaffe ganske gratis og uforpligtende.

Du kan læse mere om de forskellige former for sessioner jeg tilbyder her

 

 

Note:
Links til diverse artikler der bla. omhandler børn og vigtigheden af berøring:

http://www.naturli.dk/artikel/beroringen-for-livets-skyld/
Massages paavirkning paa velvaere (1)
http://voresborn.dk/psykologi/baby-har-brug-for-kys-og-kram
https://www.saxo.com/dk/recepten-paa-lykke_jesper-bay-hansen_ukendt_SX52222128

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.