Mindfulness og bondage

Mindfulness har en stigende popularitet, både blandt dem der ønsker at blive bedre til at fokusere på at være tilstede i nuet, dem der gerne vil blive bedre til at mærke kroppen og faktisk bevist mærke deres krop. Selv i vores psykiatriske system bliver mindfulness anvendt i behandlingen af bla. depression.

Men hvad har det så lige med bondage at gøre, kan jeg næsten høre læsere spørge… Set fra et mindfulness perspektiv, måske endda et terapeutisk perspektiv kan man vælge at se rebene som et værktøj, en hjælp, til bedre, dybere og mere intens mindfulness.

Rebene der bindes om din krop skaber fokus på kroppen lige dér hvor rebene lige nu får kontakt til huden. Det får modtageren til at være i nuet, være bevist om hvad der mærkes i kroppen lige nu. Det er præcis de samme ting som mindfulness forsøger at gøre.

Rebene kan bare mere. Huden er vores største sanseorgan, så de mange stimuli af huden fra rebene frigiver masser af oxytoxiner og andre gode stoffer i kroppen der gør modtageren mere afslappet, afstresset og i bedre humør – samtidig med at man er får dyrket mindfulness.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.